3 tips voor een verhuizing

27/09/2018 Sla21.be Uncategorized

Iedereen die wel eens verhuisd is, weet hoeveel stress een verhuizing kan opleveren. Er moet een verhuisbedrijf worden ingeschakeld, alle spullen moeten netjes in dozen worden gedaan en in uw nieuwe huis moeten alle spullen in de juiste kamer worden geplaatst. Tijdens een verhuizing is het daarom wel zo fijn als er een beetje orde is. In dit artikel geven we u drie tips om uw verhuizing zo soepel mogelijk te laten verlopen.

 

Zoek uw spullen van tevoren uit

Het is niet handig om spullen die u niet meer nodig heeft mee te nemen naar uw nieuwe huis. Maak daarom voor de verhuizing tijd vrij om uw spullen een keer goed uit te zoeken. Kijk eens wat er eigenlijk op de zolder staat, ga nog eens door uw kledingkast of zoek uw rommellade uit. De spullen die u niet meer nodig heeft kunt u bijvoorbeeld naar een kringloopwinkel brengen of aan een goed doel schenken. Zo maakt u er iemand anders blij mee en heeft u geen last van overbodige spullen tijdens uw verhuizing.

Zorg voor duidelijke labels

Wanneer u dozen in gaat pakken is het handig om deze te labelen. Zet op de doos wat er in zit of in welke kamer de spullen horen. Zo kunt u meteen zien waar de doos heen moet en hoeft u tijdens het uitpakken niet de hele tijd heen en weer te lopen. U kunt de dozen ook labelen met kleuren in plaats van tekst als u dat makkelijk vindt, zo is het nog eenvoudiger om de juiste dozen te herkennen. Maak de dozen ook niet te zwaar. Als u de dozen aan het organiseren bent, moet u toch vaak dozen oppakken en verplaatsen en dan is het fijn als de dozen niet zwaarder zijn dan ongeveer 15 kilo.

Zelf doen of laten doen?

Bedenk van tevoren goed of u de verhuizing zelf gaat doen of dat u dit laat doen door een verhuisbedrijf. Wanneer u kiest voor een verhuisbedrijf is het belangrijk om dit ruim van tevoren te plannen, het is namelijk duurder wanneer u pas op het laatste moment bedenkt dat u een verhuisbedrijf nodig heeft. Ook wanneer u de verhuizing zelf gaat doen is het belangrijk om hier van tevoren goed over na te denken. U moet er bijvoorbeeld voor zorgen dat u grote meubels kunt vervoeren. Huur daarom bijvoorbeeld zelf een grote wagen, ook is het handig om een ladderlift te huren, hierdoor is het makkelijker om meubels van boven naar beneden te vervoeren.

 

 

Comments are currently closed.


Powered by http://wordpress.org/ and http://www.hqpremiumthemes.com/