Welke natuurlijke cosmetica is hypoallergeen?

16/02/2017 Sla21.be Uncategorized

Als je last hebt van huid- en of allergieproblemen dan kan hypoallergene natuurlijke cosmetica聽een uitkomst zijn. Natuurlijke cosmetica is namelijk bijzonder zacht voor de huid en het zit boordevol krachtige voedingsstoffen die zeer goed door de huid worden opgenomen. Het is echter een vergissing om aan te nemen dat alle natuurlijke cosmetica geschikt zijn bij huid- of allergieproblemen. Want voorwaarde is wel dat je alleen natuurlijke cosmetica gebruikt die nauwelijks of geen bekende allergenen bevat die weliswaar natuurlijk zijn maar desondanks je huid kunnen prikkelen.

Hypoallergene cosmetica betekent niets anders dan dat het cosmeticaproduct nauwelijks of geen bekende (natuurlijke) allergenen bevat, of anders gezegd dat het product geen bekende veroorzakers van huidirritatie of allergie mag bevatten. Enkele natuurlijke ingredienten die er om bekend staan huidirritatie of allergie te kunnen veroorzaken zijn bijvoorbeeld stoffen zoals linalool, geraniol, farnesol en dergelijke.

Met een gevoelige huid is het dus zaak om zulke stoffen te vermijden om problemen te voorkomen.

Ook bevat veel natuurlijke en biologische cosmetica kleine hoeveelheden synthetische toevoegingen zoals bijvoorbeeld conserveringsmiddelen. Let er hierbij op dat ook deze stoffen geen bekende allergenen zijn of als mogelijk onveilig voor de gezondheid bekend staan. Parabenen worden bijvoorbeeld vaak verdacht van zowel irriterende eigenschappen voor de huid als ook mogelijk schadelijk voor de gezondheid. Voor alle zekerheid is het met een kwetsbare huid dus wel verstandig om dergelijke ingredienten te vermijden.

Natuurlijk is het haast ondoenlijk om zelf al je natuurlijke cosmetica te screenen op mogelijke allergene of potentieel schadelijke ingredienten. Ook is het vaak lastig om na te gaan of natuurlijke cosmetica die als hypoallergeen wordt aangeboden dat ook werkelijk wel is.

Comments are currently closed.


Powered by http://wordpress.org/ and http://www.hqpremiumthemes.com/